Slik gjør du
Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 grader. Hell dette over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel fyllet over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapir. Etterhev ca. 20 minutter
Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ved 250 grader i 5–6 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar